Opvang gehandicapten

Het is even rijden, bergopwaarts richting Taunggi, het opvangtehuis voor geestelijk- en lichamelijk gehandicapten. Vorig jaar hebben we een bezoek gebracht aan deze locatie, en dit heeft zoveel indruk gemaakt, dat wij dit jaar graag terug wilden om een donatie te doen. Door onze sponsors konden we vol trots $ 350 overhandigen aan de nonnen, die hier liefdevol zorgen voor alle bewoners.

Er wonen hier zo’n 80 gehandicapten, die verzorgd worden door 12 nonnen en vrijwilligers. Het is ongelofelijk schoon in de slaapzalen en keuken. Voor zover mogelijk draagt iedereen zijn steentje bij. Ook licht gehandicapten, die bij ons prima in het normale leven zouden kunnen functioneren, worden hier aan de nonnen overgelaten. Zij helpen in de keuken en met de zorg voor de andere bewoners, die door hun zware aandoening soms zelfs opgesloten worden in kooien.

Met minimale middelen proberen de oude nonnen vooruitgang te boeken. Door middel van dagactiviteiten wordt er bij iedereen gekeken naar mogelijkheden. Wij hadden graag van de donaties goede rolstoelen aangeschaft, maar in Myanmar zijn rolstoelen, rollators en looprekken niet of nauwelijks verkrijgbaar. Alles wordt gemaakt door lokale vaklieden. Het geld zal dan ook op die manier worden besteed. Het blijft een hele onderneming, om tachtig mensen te voeden en medische hulp te kunnen verlenen.

Volgens de non heeft god ons gestuurd en zal zij bidden voor iedereen die zijn steentje heeft bijdragen!