Every child deserves a picture!

Veel kinderen in Azië hebben geen foto van zichzelf. De kosten voor afgedrukte foto’s zijn hoog en het is geen eerste levensbehoefte. Toeristen maken gedurende hun reis vele foto’s en laten de kinderen genieten van het digitale plaatje op hun camera. Aan het einde van rit gaat de toerist echter met hun foto naar huis en blijven de kinderen met lege handen achter. 

Wij (de nichtjes Yvonne en Anemoon van Dijk) willen daar verandering in brengen.  Wij een foto, jij een foto. Vanuit die gedachte is MYAPHOTO ontstaan. Naast een tastbare herinnering voor de kinderen is het een cadeau met waarde…  Iets dat een glimlach of een gevoel teweeg brengt, iets dat zijn waarde nooit zal verliezen!

Voor MYAPHOTO reizen wij af naar het mysterieuze Myanmar met  fotopapier, een klein mobiel printertje, cardridges, lamineerhoesjes en een lamineerapparaat in onze rugzak. Vanwege de omstandigheden waarin de kinderen leven, hebben wij ervoor gekozen om alle haarscherp geprinte foto’s te lamineren, zodat ze ook in de toekomst nog terug kunnen kijken op dit bijzondere moment.

Na het grote succes in 2012 en 2013, zijn we dit jaar terug gegaan naar Myanmar voor de derde editie. Wederom hebben we in verschillende dorpjes en weeshuizen foto’s gemaakt van honderden kinderen. Terug in onze kleine hotelkamer werden deze foto’s afgedrukt en geplastificeerd, waarna we terug gingen naar onze ‘modellen’  om de geprinte exemplaren uit te delen. Heel veel blije gezichten en dankbaarheid.  Maar ook verbazing en verwondering, alsof we konden toveren…

Na zo’n 1500 blije gezichten, worden er alweer plannen gemaakt voor de vierde editie van MYAPHOTO en zelfs uitbreiding van ons kleine project. Uiteraard zoeken wij weer sponsors voor de materiaal kosten van foto’s die we weggeven en de vele goede doelen die we onderweg ondersteunen. Lees meer over  het sponsoren van foto’s